*

A 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelete ( és módosításai )

tartalmazzák a közétkeztetésre vonatkozó

táplálkozás-egészségügyi előírásokat

Sóbevitel

Az itt szereplő értékek nem csak az ételkészítés során felhasznált

sómennyiséget tartalmazzák, hanem az alapanyagok sótartalmát is.

Ezen értékeket 2021-ig kell elérni évi 10%-os csökkentéssel.

  • 4-6 éves korcsoport- napi egyszeri étkezés 1g/fő
  • napi háromszori étkezés esetén napi 2g/fő
  • 7-14 éves korcsoport- napi egyszeri étkezés esetén 2g/fő (max. 3,6g/fő
  • napi háromszori étkezés esetén napi 3,5g/fő (max. 6,6g/fő
  • 15- éves korcsoport- napi egyszeri étkezés esetén 2g/fő (max. 3,6g/fő
  • napi háromszori étkezés esetén napi 3,5g/fő (max. 6,6g/fő
2017© fefe